Den Bleker Hout

Barre tocht van Team dB voor het goede doel

In de week van 25 jan. t/m 1 feb. 2014 heeft Team dB (Hans den Bleker en Renger Kok) een barre tocht gemaakt tot ver over de poolcirkel. Met de auto hebben zij deelgenomen aan Navigate North 2014 om via sponsoring geld in te zamelen voor goede doelen. De tocht van een week en ruim 7000 kilometer is volledig afgelegd op coördinaten die bij de deelnemers vooraf niet bekend waren. Het waren soms lange dagen, waarbij zelfs twee nachten in de auto zijn doorgebracht. En dat alles bij temperaturen die ver onder het vriespunt lagen; de -30 is zelfs waargenomen! Maar het hoofdoel en natuurlijk ook de avonturen en de adrenaline die dat met zich meebrengt hielden de deelnemers warm en op de been:

Stichting SAM
Stichting SAM biedt kinderen met het Syndroom van Down, met autistische stoornissen en kinderen met aanverwante syndromen, de kans om zich, door middel van een interactief programma met dolfijnen (dolfijntherapie), emotioneel, cognitief, sociaal en fysiek verder te ontwikkelen. En daarmee werd deze effectieve therapie ook voor Nederlandse kinderen bereikbaar. Team dB heeft besloten deze activiteiten mede mogelijk te maken door Stichting SAM te sponsoren.

Vrienden van Ipse de Bruggen
Iedereen is bijzonder. Die gedachte bepaalt het denken en doen bij Ipse de Bruggen en van daar uit bieden zij bijzondere zorg aan mensen met een handicap. Zij zijn net als mensen zonder handicap stuk voor stuk bijzonder. Veel initiatieven kunnen echter niet uit de reguliere middelen betaald worden. Team dB zet zich in voor de hoognodige aanleg van een tuin voor de kinderen die wonen op woongroep Eljo.